‘Puur genieten’ is waar het allemaal om draait bij Landgoed de Uitkijk te Hellendoorn.

BiB Gourmand voor Landgoed De Uitkijk

Compleet verrast en overdonderd door BiB Gourmand!

Lars en Helen Kijftenbelt kregen op donderdag 9 november om 10.30 uur een mail van een leverancier met het Bib logo groot in beeld en felicitaties! De exploitanten van het Landgoed waren compleet verrast en overdonderd door dit geweldige nieuws. De uren daarna stond de telefoon roodgloeiend en kwamen leveranciers en gasten het team persoonlijk feliciteren. De champagne is ontkurkt en het glas geheven met het team.

Sinds april 2015 is de exploitatie van  Landgoed De Uitkijk in handen van Lars en Helen Kijftenbelt. De Uitkijk is een stijlvolle rietgedekte villa aan de rand van Nationaal park De Sallandse Heuvelrug. De afgelopen 2,5 jaar hebben de gedreven hoteliers het hele hotel gerenoveerd en hard gewerkt met een vast team om kwaliteit en service van het restaurant en hotel naar een hoger niveau te tillen. “Het verkrijgen van een Bib is geen streven of doel op zich geweest”, aldus Kijftenbelt. “We streven er vooral naar om onze gasten een mooie culinaire en ongedwongen avond te geven, waar mensen volop van genieten, over napraten en voor terugkomen”. De waardering van Michelin met een Bib is een enorm compliment voor het gehele team.

Chef kok Berry Thüss, sous chef Joost Bouwman en chef de parti Nick de Oude zijn de drijvende krachten in de keuken. Zij hebben de kneepjes van het vak geleerd bij gerenommeerde bedrijven als Dorset, De Holtweide en de Wilmersberg. maître-sommelier Nick Nijlant heeft zijn sporen verdiend bij de Raadskelder en Hanninkshof. Lars en Helen Kijftenbelt runden o.a. het Landhotel Legemeer in het Friese Sint Nicolaasga, waar hun restaurant een notering in de restaurants Lekker kreeg. Voor dit ervaren en enthousiaste team is deze onderscheiding een kroon op hun werk.

Bib Gourmand Menu
Vanaf vandaag staat er een speciaal 4-gangen Bib Gourmand menu op de kaart met bijpassend wijnarrangement.

1ste Ladies Business Lunch

SAFE THE DATE!
D
insdag 24 okt 2017 is de 1e Ladies Business Lunch.
Je leest het goed, het is een Ladies Business Lunch. Dit betekent dat we ons met de netwerkbijeenkomsten richten op vrouwelijke ondernemers uit Overijssel, zowel startende als ervaren zakenvrouwen.

Ben je een business lady?
Wil jij je niet meer eenzaam voelen in het runnen van je business?
Ben je het zat dat het je niet goed lukt om eruit te halen wat erin zit?
Wil jij meer?
Wil jij samen met andere business ladies groeien en elkaar versterken?
Meer krachtig, vol zelfvertrouwen en sexy je business runnen?

Wij, de business ladies van Ladies Business Lunch, weten uit ervaring en zijn ons ervan bewust dat waarden als verbinding, zichtbaarheid, ontwikkeling & groei, het succes en de (financiële) vrijheid opleveren waar we diep van binnen naar streven.

Sharing is caring. Dit is één van onze overtuigingen die ons drijft om voor jou als business lady een platvorm te bieden, een podium, waar je met elkaar ervaringen, kennis en inspiratie kunt delen voor jouw succes en vrijheid.

Ladies Business Lunch is ‘The Place To Be’ voor elke beginnende en ervaren business lady. Samen met jou willen we uitgroeien tot een netwerk waar je als zakenvrouw onderdeel van wilt zijn, omdat je net als wij, van betekenis wilt zijn voor anderen en op jouw manier wilt bijdragen aan onze samenleving.

Het geeft ons het gevoel van vrouw zijn, like a real Business Lady!

We Are Business Ladies! Hear us ROAR!!

Safe The Date!

 

Dinsdag 24 oktober 2017 van 12.00 tot 14.00 uur bij Landgoed de Uitkijk in Hellendoorn!

 

Let op je mailbox! Eind september krijg je de officiële uitnodiging in je mailbox en krijg je meer te horen over het nieuwe concept Ladies Business Lunch!

 

Helen Kelder                www.helenkelder.nl

Helen Kijftenbelt          www.landgoeddeuitkijk.nl

Joly Picauly                  www.mindempowermentacademy.nl

Winnaar Twente Asperge Tour

De Twentse asperges stonden ook afgelopen woensdag weer centraal tijdens de Verkiezing van de Twente Asperge Ham-Salade-Wijn-Terras-Sommelier 2017. Een competitie tussen wijnhandelaren, ambachtelijke slagers en groentespeciaalzaken die de laatste vier jaar een vast onderdeel  is van de Twente Asperge Tour en veel enthousiaste deelnemers kent uit de 14 gemeenten in Twente. Na het succes van vorig jaar,  ook dit jaar verder uitgebreid met een gecombineerde wedstrijdcategorie, namelijk het Twente Asperge Terras – Sommelier en is bedoelt voor chefkoks en sommeliers van restaurants met een aantrekkelijk terras. Zij werden uitgedaagd om een aantrekkelijk koud aspergegerecht te preparen, die op hun eigen terras inclusief een glaasje wijn of speciaalbier voor maximaal Euro 15,- geserveerd kan worden tot St. Jan op 24 juni a.s.

Een deskundig proefpanel van maitre sommeliers, chefkoks en overige deskundige proevers uit de culinaire wereld heeft zich afgelopen woensdag weer achter gesloten deuren gebogen over de ingezonden hammen, wijnen, salades, aspergegerechten en bijpassende wijn of speciaalbier.  De competitie is weer gestreden en de winnaars werden  na het Verkiezingsdiner rond de klok van 20.00 uur in Restaurant Het Seminar in Zenderen  door juryvoorzitter Jeroen ter Wal en  organisator Johan Langelaar van JR Wijn en Spijs uit Delden. De winnaars op een rij:

Twente Asperge Terras – Sommelier
1e prijs | Landgoed de Uitkijk Hellendoornebergweg 8 Hellendoorn. Chefkok Joost Bouwman en sommelier Nick Nijlant bereidde een tartaar van asperges, rouleau van geschroeide entrecote, eendelever en asperge, creme zwarte knoflook, aspergeschuim en schonken een rosewijn van Oris uit Marrenon, Luberon, Frankrijk.

2e prijs | Tante Sien Denekamperweg 210 in Vasse
Chefkok Luc Kiers sommelier Oscar Damen bereidde een rouleau van asperges, maishoenfilet en prei met een gepocheerd kwartel eitje, salade van little gem en een schuim van rozeval aardappel en parmazaanse kaas en schonken daarbij een glas een Grauer Burgunder 2016 Becker Landgraf J2, Rheinhessen, Duitsland

Een eervolle vermelding werd afgegeven voor het gerecht van chefkok Stefan Bekhuis van Parkhotel de Wiemsel; lichtgerookte asperges met bleekselderij, miso schuim en crumble van zeewier.

Feel Food Markt

Feel Food Markt

Kom naar de Feel Food Markt op zondag 23 april 2017

Chefkoks van vooraanstaande horecabedrijven uit de regio, maken de lekkerste gerechtjes met producten uit de streek. Lekker, puur en gezond! Op de FeelFoodmarkt maak je kennis met boeren, bakkers, telers en ambachtslieden die gepassioneerd hun verhaal vertellen. Je proeft hun ambachtelijke producten en doet inspiratie op. Houd je zelf van koken dan vul je je (fiets) tassen direct met Twentse kaas, biologische groentes, ambachtelijke worst of mooie wijnen. Ga je liever naar één van die fantastische restaurants, dan heb je gelijk een adresje voor het volgende etentje. Verwacht op de markt geen tafellinnen, zilveren bestek en kaarsen, want FeelFood is stoer! Strobalen, hout, tonnen en producten zo van het land.

Lees verder ›

© Copyright 2018 Landgoed De Uitkijk. All rights reserved ·