‘Puur genieten’ is waar het allemaal om draait bij Landgoed de Uitkijk te Hellendoorn.

Heerlijk uit eten in ons restaurant

Wilt u uit eten in de bosrijke omgeving van Hellendoorn, Nijverdal, Overijssel? Waar puur genieten van regionale en ambachtelijke gerechten de boventoon voert? Bij Landgoed de Uitkijk is uit eten gaan een moment voor u zelf. Gelegen aan de rand van Nationaalpark de Sallandse Heuvelrug. De tafel is gedekt voor u in ons a la carté restaurant of neem plaats in de sfeervolle huiskamer met openhaard. De verwarmde veranda is prettig vertoeven in de lente of herfst, zodat u bijna het hele jaar buiten uit eten kan gaan in de bosrijke omgeving van Hellendoorn, Nijverdal in Overijssel.

Restaurant

In het sfeervolle restaurant, de zonnige serre en knusse woonkamer van Landgoed De Uitkijk kunt u op elk moment van de dag genieten van heerlijk en puur eten. Al vroeg in het jaar kunt u buiten ontbijten, koffie drinken, lunchen of een aperitief drinken op de verwarmde veranda van Landgoed De Uitkijk. In de zomer verhuizen wij bij mooi weer het restaurant naar buiten en geniet u van uw lunch of diner op het prachtige terras. Breken de koude dagen aan dan is het heerlijk vertoeven bij de haard met een dampende mok warme chocolademelk of een glas glühwein.

Begin de dag met een uitgebreid Sallands ontbijt, bestel voor de lunch een rijkelijk belegd broodje, een heerlijke maaltijdsalade of een warm plate gerecht. Geniet met vrienden en familie van een uitgebreide High Tea of kom borrelen met een uitbundige borrelplank en een goed glas wijn. Ook voor kinderen is Landgoed De Uitkijk een heerlijke plek om te vertoeven. In het speelbos met kabouterhuis kunnen ze naar harte lust spelen. En hebben ze trek gekregen na al dat spelen, dan kunnen ze een keuze maken van de “kinder a la carte kaart”.

Dineren

Waar zouden we zijn zonder de wisseling van de seizoenen? De lente stuurt ons eropuit om asperges te steken en heerlijke verse salades te bereiden met kruiden uit eigen tuin. De zomer zorgt voor sappige bessen en een keur aan volrijp fruit. In herfst zijn we toe aan aardse groenten en stevige soepen, en als de winter opduikt is het tijd voor wild- en stoofgerechten.

Op de kaart staat voor ieder wat wils; echte klassiekers als carpaccio, tournedos en zwezerik, maar ook verrassende gerechten bereid met internationale ingrediënten als wakame, quinoa en couscous. Geeft u de voorkeur aan een lichte maaltijd? Kies dan voor één van de speciale “low calorie” gerechten.

Wilt u met een gezelschap in alle beslotenheid dineren, dan kan dat in de sfeervolle Herenkamer met openhaard of in de zonnige serre.

Heeft u een allergie voor bepaalde ingrediënten, laat het ons dan vooraf weten! Wij passen, waar mogelijk, de gerechten voor u aan.

Wijnen

Wij delen graag onze gezamenlijke liefde voor lekker eten en goede wijnen. Onze sommelier heeft een veelzijdige wijnkaart samengesteld; klassieke wijnen van bekende wijnhuizen, maar ook verrassende wijnen van nog onbekende wijnhuizen of wijngebieden.

Een groot deel van onze wijnen is per glas te bestellen. Zo heeft u altijd een (h)eerlijke wijn die naadloos aansluit op de gerechten van uw keuze.

© Copyright 2018 Landgoed De Uitkijk. All rights reserved ·