‘Puur genieten’ is waar het allemaal om draait bij Landgoed de Uitkijk te Hellendoorn.

Eschländerkapel

Datum: Zondag 15 juli 2018

Zondag 15 juli 2018 klinkt er van 15.00 tot 17.00 uur muziek op de berg!

De vrolijke muziek van blaaskapellen is vaak te horen in de bergdorpen van Oostenrijk, Tsjechië en Duitsland. Deze zomer hoeft u niet naar de alpen voor de muziek, want u kunt bij Landgoed De Uitkijk in Hellendoorn luisteren naar de marsen, walsen en polka’s van de Eschländerkapel.

De Eschländerkapel behoort al jaren tot de top van de Nederlandse blaaskapellen. Opgericht in 1978 heeft de kapel in de loop der tijd vele successen behaald. Met als wapenfeiten winnaar van het concours voor blaaskapellen in Muntendam in 2009, Nederlands Kampioen in de Supertopklasse in 2011, 3e op het Europees Kampioenschap in 2013 en 4e op het EK in 2015.
Egerländer muziek is oorspronkelijk volksmuziek uit het Egerland, een regio in het noordwesten van Bohemen (Tsjechië) bij de stad en de rivier Eger. De muziekstijl is gebaseerd op de Boheemse volksmuziek en wordt gespeeld door een blaaskapel met klarinetten, een dwarsfluit of soms een piccolo, bugels, een trompet, trombones, baritons, waldhoorns en bastuba’s, aangevuld met slagwerk. Naast muziek maken op hoog niveau is vooral de onderlinge vriendschap en liefde voor muziek de verbindende factor. De Eschländerkapel staat onder leiding van Jan Dijsselhof.

Neemt u wel een vest of jas mee, want de Eschländerkapel speelt buiten bij het heideveld! Bij slecht weer zal het optreden afgelast worden.
Tijdens het optreden kunt u genieten van een drankje en hapje die te bestellen zijn bij de bar.

De toegang voor het optreden van de Eschländerkapel is gratis.

 

© Copyright 2018 Landgoed De Uitkijk. All rights reserved ·